Cremes

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 12 porţii de cremes

Mod de preparare

  1. Se prepara o coca din ou, apa, otet si 100 g faina si alta compozitie din 100 g faina si unt. Pentru prima compozitie eu am mai adaugat faina, ca era prea moale aluatul, nu se putea intinde. Se imparte prima coca in 2 parti si se intind 2 foi subtiri. Se unge fiecare foaie cu jumatate din a doua compozitie, se impaturesc si se dau la frigider pentru o ora. Apoi se ia fiecare jumatate, se intinde si se coace pe dosul tavii, presara faina. Se pune laptele, zaharul, budinca si vanilia pe foc mic. Se bat albusurile spuma si se adauga galbenusurile amestecate cu amidonul. Cand incepe sa fiarba se adauga spuma de oua si se amesteca pentru a nu se face cocoloase. Dupa ce s-a ingrosat se ia de pe foc si se lasa 10 minute dupa care se adauga untul cu lingura si se amesteca incet. O mai lasam un timp sa se raceasca dar nu de tot. Cand este calduta se pune intre foi, se inveleste tot in folie de plastic si se da la frigider.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook