Crema de zahar ars cu mango si sos de capsuni

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Default_small
Țti şi lui Georgeta vă place
Lui Georgeta îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 4 porţii de crema de zahar ars cu mango si sos de capsuni

Mod de preparare

  1. 50 g zahar se caramelizeaza. Cand zaharul este maroniu, se adauga 75 ml apa si se lasa sa fiarba cca. 5 minute. O oala (pe cca. 1 litru) se unge cu ulei si se adauga siropul de zahar ars care se lasa la intarit. pana ce se ingroase putin.

  2. Mango se curata sau respectiv daca este din conserva se lasa la scurs. Cateva bucatele se pastreaza pentru ornare. Restul mangoului impreuna cu 2 linguri zeama de lamaie se paseaza cu blender-ul. Frisca impreuna cu zaharul vanilinat se bat pana ce frisca devine tare. Ouale se bat putin si se adauga peste frisca. Se amesteca bine cu un tel pana ce compozitia devine omogena. Cand zaharul caramelizat s-a intarit pe oala, se adauga frisca cu ou in oala.

  3. Oala cu crema de frisca se pune intr-o cratita inalta care se umple cu apa astfel incat oala cu crema sa fie scufundata cam 2/3 in apa. Se incinge cuptorul la cca. 130 grade si se da crema la cuptor pentru cca. 1 1/4 ore. Apoi se scoate si se lasa la racit minim 6 ore, de preferinta peste noapte.

  4. 250 g capsuni se spala, se curata si se taie in doua. Se adauga 2 linguri zeama de lamaie si 2 linguri zahar si se paseaza.

  5. Se ia crema de zahar ars de la rece si cu ajutorul unei linguri se decupeaza norisori (galusti) care se aseaza pe farfurii; se adauga sosul de capsuni peste norisorii din crema, se decoreaza cu restul fructelor si zahar pudra.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook