Crema de zahar ars

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
418264_383061765044545_100000221753604_1695208_1565498137_n_small Default_small Default_small
Ție, lui daedar_ana şi la încă 2 persoane le place
La daedar_ana , Georgeta şi încă 1 persoane le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 2 porţii de crema de zahar ars

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita asezata pe foc se pun 50 g de zahar sa se caramelizeze, amestecand cu o lingura de lemn, apoi cu acest zahar se glaseaza interiorul unei forme in care se face crema.

  2. Intr-un cas se pun ouale, zaharul, vanilia, se amesteca cu telul fara sa se bata si se adauga laptele cald. Vasul se tine pe foc, amestecand compoztia pana se incalzeste bine. Se strecoara si se toarna in forma. Forma se aseaza intr-o tava cu apa calda, apoi se introduce in cuptor, la foc miderat timp de 30 min. Crema se scoate rasturnand forma pe un platou. In siropul din forma se adauga romul.

  3. Se serveste rece cu siropul de zahar ars si cu frisca.

  4. Pofta buna!!!

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook