Crema de mascarpone cu fructe de padure

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Dsc04578edited_small 372152_100001225694304_1037166071_n_small
Ție, lui Mare Maria şi la încă 1 persoane le place
La Mare Maria şi Oana Amo le place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Foc mic

Ingrediente pentru 4 porţii de crema de mascarpone cu fructe de padure

Mod de preparare

  1. Intr-o oala mica dam intr-un clocot jumatate din cantitatea de frisca cu pastaia de vanilie despicata. Luam frisca de pe foc, scoatem pastaia de vanilie si lasam la o parte. Cealalta jumate din cantitatea de frisca se pate cu telul sau mixerul pana cand se intareste.

  2. 1 lingurita rasa de gelatina cu 1-2 lingurite de apa rece se dizolva in baie marina. Adaugam gelatina peste frisca fiarta si amestecam bine. Mai lasam sa se raceasca putin, fara insa sa asteptam sa se intareaca gelatina.

  3. Intr-un bol amestecam mascarpone cu iaurtul si frisca fiarta pana cand se omogenizeaza bine, lasam sa se mai raceasca. Cand crema de mascarpone este rece, adaugam frisca batuta.

  4. Punem fructele impreuna cu zaharul si untul la fiert pentru cca. 5-6 minute. Luam de pe foc. Oprim cca. 3-4 linguri din sucul lasat de fructe. Adaugam 1 lingurita rasa de gelatina peste fructe si lasam la racit.

  5. Sucul de fructe oprit se amesteca cu 2-3 linguri de triplu sec. Taiem piscoturile in bucatele de cca. 1 cm si ii insiropam cu siropul cu alcool.

  6. Asamblam desertul: intr-un pahar sau borcanas punem cate un strat de crema de mascarpone, piscoturi si fructe, apoi alt strat de crema si iar un strat de fructe, la final un trat de crema de mascarpone.

  7. Dam la frigider pentru cca. 1 ora. Servim rece.

Au gătit rețeta crema de mascarpone cu fructe de padure

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook