Covrigei

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 12 porţii de covrigei

Mod de preparare

  1. Amestecam faina cu sarea, adaugam uleiul si vinul caldut si punem robotul la framintat...

  2. Daca punem susan/chimen sau alte minuni, le putem adauga si pe astea.

  3. Framintam totul bine, pina obtinem o mingiuta, pe care o bagam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.

  4. Rasturnam aluatul pe masa de lucru, impartim in bucati de circa 20-22 g (asa am facut eu, fiecare poate face cit de mari vrea covrigeii) si trecem la treaba. Facem intii snurulet, formam covrigeii si apasam usurel sa se lipeasca un pic aluatul. Atentie aluatul este un pic "gumos", dar nu va faceti probleme ca se lucreaza destul de usor.

  5. Din cantitatile puse de mine, au iesit circa 40 de covrigei.

  6. Intre timp, punem o oala cu apa pe foc, iar cind incepe sa fiarba adaugam covrigeii. Eu am pus cite 7-8 o data, de frica sa nu se lipeasca. Ii lasam la fiert pina se ridica la suprafata, ii luam cu paleta si-i asezam pe un prosop. In reteta scria ca trebuiesc stersi de apa incetisor sa nu se strice, eu i-am lasat putin pe prosop si s-a scurs apa de pe ei. Ii punem in tava de la aragaz, fara sa o ungem cu ulei sau alte minuni si ii bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 30 de minute. Ultimele 10 minute am ridicat temperatura la 220 de grade si tava pe o treapta mai sus, ca sa se rumeneasca.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook