Coltunasi ca la mama acasa

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Ydnr5yfbjch_small Eae27d77ca20db309e056e3d2dcd7d69_small Pofta_20buna_small
Ție, lui angela_72 şi la încă 2 persoane le place
La angela_72 , Valentina Gurin şi încă 1 persoane le place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 4 porţii de coltunasi ca la mama acasa

Mod de preparare

  1. Se pune faina intr-un castron,se face o gaura la mijloc,in care se adauga oul,putina sare,uleiul si 1 cana de apa calduta.Se amesteca pana se incorporeaza toata faina.Daca mai este nevoie se adauga putina apa.

  2. Coca obtinuta se framanta pana nu se mai lipeste de mana si nici de castron.Daca aluatul este prea moale se mai adauga putina faina.

  3. Cand este gata,se intinde pe masa unsa cu faina o foaie subtire,care se taie in patrate sau se decupeaza cercuri cu un pahar.

  4. La mijlocul fiecarei forme se pune cate o lingurita de umplutura,iar marginile se lipesc,dandu-li-se astfel forma de triunghiuri sau de semiluna.Eu am presat si cu furculita sa fiu sigura ca nu se desfac. :))

  5. Coltunasii se fierb in apa cu sare in jur de 15 minute.Se scot pe un platou si se presara cu zahar tos.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Pofta_20buna_medium
angela_72
din Timisoara
  • 13:37 / 05.05.2010
Mi-ai amintit de reteta bunicii. Ea facea acesti coltunasi deosebiti! Multumesc de reteta.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook