Colombine din foetaj cu crema pasticcera si ananas

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Coacere

Ingrediente pentru 4 porţii de colombine din foetaj cu crema pasticcera si ananas

Mod de preparare

  1. Facem intii crema pasticcera. Intr-un vas amestecam galbenusurile cu zaharul, dupa care adaugam faina si amidonul si amestecam totul bine, bine... Incalzim intre timp laptele, dupa care incepem sa adaugam cite un pic adaugam si sucul de ananas... Cine nu are suc de ananas, poate folosi lapte, deci cantitatea de lapte va fi de 500 ml.

  2. Aprindem aragazul si punem vasul pe foc, invirtind mereu cu o lingura de lemn, ca sa nu se lipeasca, dam la foc mic pina compozitia se ingroasa. Inchidem aragazul, adaugam esenta de vanilie, amestecam din nou, acoperim cu o folie transparenta sa nu se usuce crema si lasam la racit.

  3. Dupa care trecem la desenat un porumbel de circa 18 cm lungime.

  4. Decupam porumbelul, desenam un oval in mijlocul lui si bineinteles ca-l decupam si pe asta.

  5. Intindem foaia de aluat si trecem la treaba, frumusel cu cutitul decupam porumbelul din aluat.

  6. Dintr-o foaie de aluat ies doar patru bucati

  7. Astea le lasam asa, iar din urmatoarea foaie de aluat, decupam patru porumbei, dar de data aceasta decupam si ovalul. Ungem cu ou zbatut, partea fara oval (eu am uns doar cu albus), dupa care punem cu grija deasupra (eh,... aici e cam grelut), partea cu oval, incercind sa le asezam exact una peste alta, dupa care intepam bine cu furculita, doar partea decupata...

  8. Bagam in cuptorul preincalzit la 200 de grade, pentru 15 minute. Bineinteles ca trebuie sa bagam de doua ori la cuptor, deoarece in tava nu incap decit doi porumbei. Umplem ovalul cu crema pasticcera, deasupra punem felii de ananas, cernem zahar pudra pe deasupra si-i punem in frute un ochi de dulceata de cirese.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook