Ciorba de miel

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Mj_small
Țti şi lui mhldvrc vă place
Lui mhldvrc îi place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 120 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 1 porţii de ciorba de miel

Mod de preparare

  1. Daca folositi capul de miel, acesta se curata si se spala in prealabil. Se indeparteaza partea frontala a capului (adica cea cu globii ochilor, cu botul, dintii). Se taie felii restul carnii.

  2. Zarzavatul se curata se spala si se taie. Carnea, zarzavatul, ceapa si boabele de piper se pun la fiert in apa cu sare. Se lasa la fiert cca. 1 1/2 ore la foc mic. In timpul fierberii se indeparteaza periodic spuma care se formeaza de la carne.

  3. Cand carnea si zarzavatul sunt aproape fierte, se adauga orezul si macrisul tocat marunt. Se lasa sa fiarba pana ce orezul este moale. Apoi se adauga borsul, intre 0.5 l si 1 l, in functie de cat de acra o preferati, si se lasa sa mai dea cateva clocote. Intre timp se amesteca smantana cu ouale si cu 2-3 linguri de ciorba. Smantana cu ou se adauga in ciorba si se opreste focul. Nu se fierbe dupa ce se adauga smantana deoarece aceasta se branzeste la fierbere.

  4. Leusteanul si tarhonul se toaca marunt si se adauga in farnurie, la servire.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 10:59 / 18.05.2009
Rezetä minunatä. Foarte frumoasä este Combinatia de Mäcris,Leustean si Tarhon. La Mielfond se potriveste Tarhon ca si Pumnul in Ochi. Super.5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook