Ciorba de burta

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 6 porţii de ciorba de burta

Mod de preparare

  1. Se spala burta in mai multe ape pana ce aceasta ramane alba. Daca are miros burta se lasa peste noapte in apa cu o lingurita de bicarbonat. Se pune la fiert burta, timp de 2-3 ore in aprox. 3 l de apa cu sare. Dupa 2-3 ore se scoate burta si se taie fasii subtiri. Se curata si se spala legumele. Se adauga burta taiata fasii, legumele intregi, foaia de dafin si boabele de piper, in apa cu sare in care a fiert burta. Se fierb pana ce burta si legumele sunt moi. Cand burta este moale se scot legumle din ciorba. Se adauga usturoiul pisat si amestecat cu 1 lingura de ulei si se fierbe ince 5-10 minute. Se amesteca faina, galbenusul si smantana cu putina supa racita si se adauga in oala peste burta fiarta. Gogosarul se taie cubulete si se adauga in ciorba. Se adauga otet dupa gust. Se lasa sa mai dea intr-un clocot. Se serveste cu smantana si ardei iute.

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook