Ciorba acra de legume, cu perisoare

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Fierbere

Ingrediente pentru 10 porţii de ciorba acra de legume, cu perisoare

  • legume de sezon sau congelate
  • trei patru rosii decojite si taiate marunt+ 4-5 linguri de pastă de tomate subtire (eu am folosit o conserva de 400g rosii cubulete in sos tomat)
  • 400g carne tocată, amestec porc si vita
  • un varf de cutit de sare de lămâie (cine are bors de casa- bravo lui!)
  • sare, piper proaspat macinat
  • un ouă
  • leuștean verde.

Mod de preparare

  1. Intr-o oala punem apa cat sa o umplem 3/4 si o punem la foc moderat. Se adauga legumele taiate frumusel (sa dea bine in farfurie), un pic de ulei si se lasa pe foc pana sunt aproape fierte.

  2. Carnea tocata se amesteca bine cu rosiile decojite si tocate si cu pasta subtire de tomate (las la alegerea gospodinelor daca sa aduge sau nu un pumn /doi de orez ales si spalat, eu nu am pus din motive de Monti- dar zau daca i-am simtit lipsa). Se amesteca bine si cu oul, sare si piper dupa gustul fiecaruia.

  3. Cand legumele sunt fierte (dar mai trebuie lasate olecuta), ne udam bine mainile si formam bilute din carne pe care le adaugam in oala. Aici imi permit sa intervin cu trei sfaturi:

  4. 1. nu faceti bilutele mari- nu da bine in farfurie si riscati sa se desfaca in ciorba

  5. 2. mainile trebuie udate permanent pentru a nu lasa compozitia sa se lipeasca de ele

  6. 3. Insist cu focul- trebuie sa fie moderat nu mare si nici deabea sa palpaie. Apa trebuie sa fiarba cand adaugam perisoarele.

  7. Cand s-au ridicat toate la suprafata, se da focul micut si se acopera oala cu un capac. Timpul de fierbere este conditionat de marimea perisoarelor.

  8. Daca va place mai rosie zama, adaugati pasta de rosii dupa ce s-a fiert carnea. Eu nu am adaugat. Imi place cum iese asa.

  9. La sfarsit, dupa ce opriti focul, dizolvati sarea de lamaie in putina apa si adaugati in ciorba pana e acra dupa gustul vostru. Daca folositi bors, trebuie sa il fierbeti si il adaugati fierbinte in ciorba- tot dupa gust.

  10. Leusteanul innobileaza mancarea asta, facand-o de neuitat.

  11. Se serveste fierbinte cu sau fara smantana dar neaparat cu un ardei iute.

  12. Pofta buna!

Reţetă salvată de:

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook