Cioppino - reteta originala

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Dificil
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Fierbere, La tigaie

Ingrediente pentru 4 porţii de cioppino - reteta originala

Mod de preparare

  1. BAZA DIN SOS DE ROSII

  2. Incingeti untul si uleiul intr-o oala si adaugati usturoiul, ceapa, morcovii, ardeiul si telina. Caliti ingredientele la foc mic pana cand ceapa devine sticloasa. Adaugati busuiocul, oregano si patrunjelul, de preferinta toate proaspete, 1 foaie de dafin, semintele de fenicul, cuisoare, piper negru macinat si ardeii mexicani (red chile) macinati. Caliti in continuare pana in momentul in care condimentele se fac simtite.

  3. Adaugati: vinul alb, Tabasco, otetul si sosul Worcestershire. Amestecati timp de 2-3 minute si adaugati 1 L sos de rosii. Fierbeti la foc mic timp de 1 テつス h.

  4. Baza de rosii se pastreaza foarte bine la frigider, iar congelata se pastreaza chiar 1-2 luni.

  5. ZEAMA DE PESTE (SAU FUMET)

  6. A doua parte consta in prepararea supei de peste. Pentru preparare spalati aprox 1 kg oase de peste, cateva capete de peste, si cateva chochilii de creveti, homar sau langostine. Puneti-le intr-o oala impreuna cu o ceapa taiata, tulpina de telina, morcovi feliati, piper negru si acoperiti cu apa. Incercati totusi sa nu complicati aceasta parte. Fierbeti timp de aprox 2 ore sub capac, scurgeti zeama, raciti-o si pastrati-o la rece.

  7. FRUCTELE DE MARE

  8. Pentru un Cioppino bun aveti nevoie de o varietate cat mai mare de fructe de mare. Dar cele mai bune fructe de mare sunt cele proaspete, asa ca cel mai bine este sa alegeti din ce aveti la dispozitie. Trebuie sa amestecati putin peste, cateva scoici, creveti sau langostine si bucati de calamari sau caracatita. La cantitate sa fie aprox 3-4 bucati din fiecare per portie.

  9. PREPARATI CIOPPINO

  10. Intr-o tigaie mare adaugati pentru fiecare portie:

  11. - 1 polonic de baza de rosii,

  12. - 1 polonic de zeama de peste,

  13. - o mana buna de fructe de mare, trebuie sa contina atat peste cat si fructe de mare,

  14. - 40 ml vin alb.

  15. Fierbeti amestecul la foc mic pana cand scoicile se deschid. Cele care nu se deschid se pun deoparte. Luati Cioppino de pe foc. In acest moment se pot adauga fasii subtiri de calamar, ele se vor gati la temperature reziduala.

  16. POFTA BUNA!!!

Reţetă salvată de:

Comentarii
2

Părererea ta

Img_2043_medium
Burangic Iulia
din Hamburg
  • 14:26 / 12.05.2009
Cat de bine suna...hmmm...sper sa am curajul sa o prepar odata:).
Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 22:26 / 15.05.2009
Hallo, o cunsosc si am fäcuto. Trebuie un pic lcrat cu Componente atent , da se räspläteste din Belsug. Este un Highlight pur. Super Rezetä.
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook