Ciocolata de casa Mada

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
P4270427_small Default_small Dsc06443_small Pixel_peewee_small Default_small
Ție, lui Cristina şi la încă 4 persoane le place
La Cristina , Uta Bogdan şi încă 3 persoane le place
  • Dificultate: Mediu
  • Durată: sub 30 min
  • Mod de preparare: Fierbere, Fără foc

Ingrediente pentru 6 porţii de ciocolata de casa mada

Mod de preparare

  1. Intr-o cratita se pune apa la fiert, se adauga zaharul si untul si se amesteca pana se formeaza o pasta omogena (se topeste zaharul).

  2. Intr-un castron se amesteca laptele praf cu cacaua si cu esanta aleasa. Facultativ se pot pune alune, satfide, cocos, etc. Peste acest amestec se adauga cate putin din siropul de zahar si se amesteca pana se omogenizeaza compozitia (se obtine o pasta nu prea tare pentru ca va urma sa se intareasca).

  3. Pentru a obtine si ciocolata alba de casa, laptele praf se poate pune in doua castroane, cacaua adaugandu-se doar intr-un castron. De asemenea, pentru diversitate, in cele doua castroane de pot pune esente diferite si alune, stafide intr-un castron si cocos in altul (dupa preferinte).

  4. Intr-un recipient (sau in forme diverse) se pune ciocolata obtinuta si lasa in frigider la rece aproximativ 2-3 ore, pana se intareste.

  5. Se obtine 1 kg de ciocolata de casa. Pofta buna!!!

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook