Ciocolata de casa

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 90 min
  • Mod de preparare: Răcire

Ingrediente pentru 1 porţii de ciocolata de casa

Mod de preparare

  1. Se fierbe apa cu zaharul pana se leaga siropul. Se trage de-o parte si se adauga untul si se amesteca pana se topeste,apoi cacaoa.

  2. Se cerne apoi laptele praf si se omogenizeaza.

  3. Se adauga esentele preferate (vanilie, rom, portocale, etc) si, daca se doreste, nuci, stafide, alune, etc.

  4. Se pune in forma tapetata cu folie alimentara si se da la rece pentru a se intari.

  5. Dupa cum spuneam,se pot face multe variatiuni...

  6. 1. rulada - fac portie dubla,o parte alba si una neagra,pe care le suprapun si apoi le rulez.

  7. 2. cu foi de napolitana

  8. 3. o parte alba si una neagra intre 2 foi de napolitana

  9. 4. bombonele cu fondant

  10. 5. o parte alba si una neagra,suprapuse si portionate in patratele

  11. 6. fluturasi cu crema de cocos (lapte condensat+unt+cocos)

  12. 7. rulada cu aceeasi crema de cocos

  13. 8. bomboane cu nuca macinata

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

1604902_279386028879295_897090562_n_medium
România gătește
din Bucuresti
  • 19:22 / 06.05.2009
...daca adaugati nuci, va recomand sa le prajiti inainte de a le amesteca cu ciocolata. Nucile se pot praji intr-o tigaie fara ulei sau in cuptor intr-o tava. Miha, ciocolata ta arata foarte bine!!!
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook