Cassoulet - reteta clasica

Descoperă altă reţetă
  • Dificultate: Dificil
  • Durată: peste 120 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 4 porţii de cassoulet - reteta clasica

Mod de preparare

  1. Tineti fasolea la inmuiat (in apa multa) aprox 24 de ore.

  2. Fierbeti fasolea in sare in apa in care a stat la inmuiat.

  3. Aceasta se prepara separate. Prajiti pulpele de rata in untura de gasca pan ace devin crocante. Scoateti pulpele din tigaie si in aceeasi grasime prajiti carnea de miel si porc dupa ce ati taiata cubulete, cat si carnaciorii. La sfarsiti prajiti si slanina taiata felii. Piperati dupa gust si sarati cu moderatie.

  4. Fasolea care este deja aproape moale se scurge. Ceapa si usturoiul se prajesc in untura de gasca, dar fara sa prinda prea multa culoare. Rosiile taiate cubulete, verdeturile, condimentele si pasta de rosii se prajesc usor alaturi de ceapa si usturoi. Turnati peste supa si lasati sa fiarba la foc mic timp de 25 de minute. La sfarsit adaugati fasolea.

  5. Aranjati fasiile de slanina intr-o oala de fonta, iar peste asezati carnea de miel. Adaugati un strat de fasole, pulpele de rata, fasole, carnea de porc, carnatii si din nou fasole. Acoperiti totul cu vin si supa, acoperiti si dati la cuptor timp de 1 ora. Cuptorul trebuie preincalzit la 180 gradeC.

  6. Ridicati capacul, completati cu vin sau supa astfel incat mancarea sa nu fie prea grasa sau prea uscata. Acoperiti totul cu pezmet (mai dur) si lasati la cuptor pana prinde o culoare maronie.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook