Budinca cu mere si orez

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Cuptor

Ingrediente pentru 1 porţii de budinca cu mere si orez

Mod de preparare

  1. Se spala merele si se taie bucati mici (data viitoare le voi taia felii mai mari,cred ca va iesi mai aspectuoasa) si se aseaza intr-o tava unsa bine cu unt. Se presara scortisoara si 2-3 linguri de zahar. Se da la cuptor pentru 20-30 minute,pana incep merele sa lase sirop si sa-si schimbe culoarea.

  2. Cat timp merele sunt la cuptor se fierbe orezul in multa apa,aproximativ 5 cani.Dupa ce a fiert se scurge restul de apa si sa clateste cu apa rece.

  3. Mixam bine ouale impreuna cu zaharul si vanilia. Adaugam untul topit si la sfarsit faina.

  4. Cand merele au inceput sa se rumeneasca scoatem tava din cuptor si punem desupra orezul.Nivelam bine cu lingura,apoi turnam amestecul cu unt si oua.

  5. Se coace pana incepe orezul sa se rumeneasca.

  6. Se scoate din tava dupa ce s-a racorit,se rastoarna pe un platou,astfel incat merele caramelizate sa fie deasupra.

Comentarii

Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook