Banuti din mamaliga pe pat de salata

Descoperă altă reţetă
Îmi place:
Fii primul căruia îi place această rețete!
Ție îți place
  • Dificultate: Uşor
  • Durată: sub 60 min
  • Mod de preparare: Fierbere, Prăjire în baie de ulei

Ingrediente pentru 4 porţii de banuti din mamaliga pe pat de salata

Mod de preparare

  1. Lamaia se spala foarte bine si se curata coaja foarte subtire. Supa de legume se fierbe impreuna cu 2 fasii de coaja de lamaie. Se adauga malaiul in supa de legume amestecand continuu, pentru a nu se forma cocoloase, si se fierbe 5 minute sub amestecare continua. Se adauga parmezanul ras si se asezoneaza cu piper si nucsoara. Mamaliga se pune intr-o forma patrata si se presareaza su jumatate din miezul de nuca tocat (nu tocati nuca foarte fin). Mamaliga se lasa la racit.

  2. Se prepara intre timp vinegreta conform retetei de pe site.

  3. Morcovii se curata si se rad. Rosiile cherry se spala si se taie in jumatate. Mugurii de fasole se fierb cca. 2 minute in apa clocotita, se scurg si se lasa la racit. Salata se spala, se usuca si se rupe in bucati. Salata, rosiile, morcovii, mugurii de fasole, restul miezului de nuca si busuiocul tocat marunt se amesteca intr-un castron.

  4. Din mamaliga se formeaza cerculete cu un paharel si se prajeste scurt, de ambele parti in ulei de masline la foc mediu. Vinaigreta se adauga peste salata si se serveste cu banutii din mamaliga si cu felii de sunca.

Reţetă salvată de:

Comentarii
1

Părererea ta

Jacob4_medium
Jacob
din Nürnberg
  • 10:36 / 15.05.2009
Foarte frumoasä Rezeta.5*****
Un moment răbdare, imediat suntem gata

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook