Feng Shui în bucătăriile noastre

Sănătate

Chinezii cred cu tarie ca feng shui-ul poate aduce pace si sanatate celor care il practica. Aceasta metoda de amenajare si decorare are scopul sa improspateze spatiile, astfel incat sa inlature toate blocajele energetice care impiedica manifestarile pozitive din viata fiecaruia. Mai exact, este vorba despre o buna circulatie a chi-ului, o vibratie care aduce echilibru, pace si sanatate in casa. Potrivit artei feng shui, atunci cand energia din casa dumneavostra circula lin, la fel ar trebui sa decurga si viata dumneavostra.
  
Dintre toate incaperile si anexele unei case, vom analiza desigur bucataria. Practicienii feng shui considera bucataria o sursa simbolica de bogatie si bunastare pentru intreaga casa. Daca suntem ceea ce mancam, atunci si cadrul in care preparam mancarea este important. Atunci cand bucataria va este aranjata cum se cuvine, si sanatatea si familia dumneavostra vor prospera. Ca si restul casei, bucataria ar trebui sa fie un loc care sa va alimenteze din punct de vedere emotional. Fiind camera pe care o folosim pentru a depozita si prepara hrana, bucataria constituie centrul spiritual al casei. Asigurati-va ca este curata si bine iluminata.
  

Bucataria are o caracteristica unica. Este singura camera in care apa si focul coexista. Atat frigiderul, cat si chiuveta si masina de spalat de vase reprezinta elementul apa, iar aragazul si cuptorul tin de elementul foc. In arta feng shui, aceste doua elemente sunt incompatibile. Apa stinge focul.

Reguli de aur:

Nici chiuveta, nici frigiderul sau masina de spalat vase, sa nu se afle chiar langa aragaz; ideal este sa fie situate in apropiere una de alta, dar fara a se invecina direct.

Pentru sentimentul de securitate, cel care gateste trebuie sa-l poata vedea pe cel care intra in bucatarie; nu orientati aragazul in asa fel incat sa stati cu spatele la usa, din zona primara de lucru trebuie sa poata fi vazuta intrarea in bucatarie. De asemenea nu pozitionati aragazul sub sau langa o ferestra, deoarece caldura emanata de el, care reprezinta prosperitatea ar putea sa se risipeasca.

Asigurati-va ca plita si cuptorul functioneaza bine, intrucat ele simbolizeaza bogatia din casa. De asemenea, renuntati la obiceiul de a prefera un singur ochi la aragaz, atunci cand gatiti. Ochiurile trebuie folosite prin rotatie in mod egal, ceea ce inseamna ca veti primi bani din mai multe surse.

Nu pastrati obiecte deteriorate (electrocasnice, oale gaurite, farfurii crepate, pahare ciobite, etc), deoarece acestea atrag un chi stagnant. Mai bine fara toaster in bucatarie, decat unul nefunctional.

Faceti curatenie regulat in frigider/congelator sau camara si aruncati toate produsele expirate sau care sunt invechite. De asemenea, gunoiul menajer trebuie depozitat intr-un recipient special si inchis, care sa nu se afle la vedere, cu mentiunea ca acesta trebuie golit imediat ce terminam de gatit sau cel putin zilnic.

Pentru peretii bucatariei, culoarea galbena este optima, sfatuiesc practicienii. Este o culoare buna pentru digestie. Poate fi un galben strident sau unul care se apropie de culoarea untului. Insa, daca preferati alb, este la fel de bine, pentru ca acesta reprezinta simbolul curateniei si iginiei. Evitati pe cat posibil, albastru, negru, rosu sau verde.

Florile naturale si proaspete aduc energie bucatariei si vor actiona ca un support pentru sanatatea dumneavostra fizica si emotionala. De aceea, plasati un cos cu fructe, o vaza cu flori sau o planta in ghiveci oriunde va permite spatiul, in orice caz, la vedere.

Nu expuneti la vedere obiecte ascutite, precum cutite sau foarfece. Acestea taie energiile, creand conflicte si anxietate. In plus, exista pericolul de accidente. De asemenea, nu atarnati oale si capace pe suporturi mai inalte decat dumneavostra. Astfel de aranjamente pot induce o stare de copleseala.

Pentru podeaua din bucatarie, folositi mereu gresie, pentru ca aceasta ofera o excelenta energie stabilizatoare. Incercati sa nu folositi asadar, parchet, covoare sau linoleum.

O masa rotunda sau ovala simbolizeaza cercul vietii si binecuvantarile divine. Daca asezati in jurul ei un numar par de scaune, veti crea un confort maxim, pentru dumneavoastra si invitatii pe care ii veti avea.

Din Sănătate

18.04.2012

Detoxifierea organismului

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Ceaiul verde elimina toxinele

Citeşte mai departe →

10.01.2012

Alimentele şi sănătatea

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook