Detoxifiere: Tips & Tricks

Sănătate

Daca va hotarati pentru un program de detoxifiere, atunci anotimpurile potrivite sunt primavara, vara sau toamna, pentru ca atunci sunt disponibile mai multe produse proaspete.

Consumati multe fibre, incluzand si orez brun, fructe si legume organice. Sfecla, ridichii, anghinarea, varza, broccoli, Spirulina Chlorella, algele marine sunt doar cateva din alimentele excelente pentru o detoxifiere.

Respirati profund, astfel veti permite o oxigenare mai eficienta a intregului organism.

Practicati hidroterapie: faceti un dus fierbinte timp de 5 minute si lasati ca apa sa curga pe spatele dumneavostra, dupa care schimbati cu apa rece timp de 30 de secunde. Repetati de 3 ori, dupa care bagati-va in pat pentru 30 de minute.

Mergeti la sauna si permiteti organismului sa isi elimine toxinele prin transpiratie.

Daca practicati yoga, este excelent. Este cel mai bun exercitiu pentru o detoxifiere. Iar daca nu ati practicat pana acum, s-ar putea sa vreti sa invatati.

Detoxifierea este un prilej bun de a sta acasa pentru cateva zile si a avea activitati, precum o curatenie in dulapul cu haine.

S-ar putea sa nu va simtiti prea bine pe durata detoxifierii, deoarece organismul elimina toxine constant. Dar va veti simti mai bine dupa aceea.

Feriti-va de orice dieta care solicita investitii in suplimente scumpe. Detoxifierea este o functie naturala a organismului, astfel incat nu este nevoie de suplimente costisitoare.

Dupa ce ati terminat programul de detoxifiere, reveniti treptat la dieta dumneavostra normala (sau la una mai sanatoasa).

Acordati atentie la absolut tot ce bagati in gura. Evitati mestecarea de guma sau bomboane mentolate.

Daca instructiunile vi se par prea radicale, nu ezitati sa vi le personalizati. De exemplu, daca nu puteti renunta nicicum pentru cateva zile la cafeaua de dimineata, atunci beti una mai mica. Insa nu uitati, cu cat va tineti mai bine de program, cu atat mai eficienta va fi detoxifierea si cu atat veti simti o diferenta mai mare.

Daca pe durata programului de detoxifiere suferiti de dureri de cap sau de oboseala, incercati urmatoarele:
- Hidratati-va: consumati aproximativ 2 L de apa zilnic, acest lucru chiar va va ajuta la combaterea efectelor negative.
- Adaugati in plus la dieta un fruct sau un pahar mic cu suc de fructe, daca va simtiti extrem de letargic.
- Este important sa dormiti 7-8 ore pe zi.


Articol legat de: Detoxifierea organismului, Detoxifiere de primavara cu lista de cumparaturi, 5 Cure de detoxifiere

Din Sănătate

17.12.2011

Apa usoara, elixir pentru viata lunga

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Sparanghel înseamnă medicament în latină

Citeşte mai departe →

23.01.2012

Feng Shui în bucătăriile noastre

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook