Ceaiul verde elimina toxinele

Sănătate

Când este prea încărcat cu toxine, corpul îţi trimite anumite semne: oboseala sau durerile de cap. La început de primăvară, ce zici de o cură de detoxifiere?

Un articol Adevarul.ro.

În mod natural, corpul elimină toxinele prin plămâni, ficat, intestine, glandele sudoripare şi prin rinichi. Însă, poluarea, unele medicamente, aditivii din alimente şi stilul de viaţă nesănătos pot favoriza acumularea de toxine. Acestea îţi pot afecta sănătatea, fiind indicată curăţarea organismului de aceste deşeuri cel puţin de două ori pe an. Oricare metodă de detoxifiere ai alege, plantele îţi sunt un aliat de nădejde. Alege în special acele plante care au acţiuni benefice asupra rinichilor, ficatului şi intestinelor.Mesteacănul stimulează diureza.

Ceaiurile diuretice şi depurative contribuie la eliminarea deşeurilor, ceaiul de păpădie şi de urzică fiind cele mai indicate. Sunt recomandate şi frunzele de mesteacăn, socul, coada-calului, ciuboţica cucului, albăstrelele şi trei fraţi pătaţi, preparate sub formă de infuzie şi consumate de trei ori pe zi. Nu este indicată folosirea produselor diuretice de sinteză, pentru că, odată cu eliminarea toxinelor, se pot pierde şi electroliţi, care conduc impulsurile nervoase ce controlează funcţiile de bază din organism. Ceaiul de ciulinul laptelui (ciulinul Mariei), consumat de trei ori pe zi, ajută la detoxifierea ficatului, iar fructele de ienupăr sunt un adevărat dezinfectant renal. Pentru a prepara un decoct, se pun 20 de fructe la un litru de apă.

Pe lângă proprietăţile antioxidante, ceaiul verde este un excelent diuretic şi detoxifiant. Ceaiul verde stimulează metabolismul şi favorizează procesul de digestie, fapt pentru care este recomandat şi în curele de slăbire. Bea zilnic câte trei căni de ceai verde, fără zahăr. Nu consuma însă mai mult de trei ceşti pe zi, pentru că teina şi cafeina conţinute de această plantă îţi pot provoca insomnii.

Infuziile de merişor şi de gălbenele au, de asemenea, rezultate bune în procesul de eliminare a toxinelor. Cititi articolul complet pe Adevarul.ro

Din Sănătate

18.04.2012

Cura de detoxifiere a organismului

Citeşte mai departe →

23.01.2012

Ce ne facem cu durerile în gât?

Citeşte mai departe →

19.04.2012

Detoxifiere: Tips & Tricks

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook