Ce ne facem cu durerile în gât?

Sănătate

Siropuri, amestecuri, comprese, bauturi, decocturi preparate in casa din ingrediente naturale sunt deseori gustoase si usor de administrat si cel mai important, la indemana. Datorita vitaminelor si mineralelor pe care le contin, ele lupta eficient cu o sumedenie de afectiuni. Durerile in gat trebuie tratate deja de la primele semne pentru a nu duce la infectii virale grave. Iata cateva retete simple!

Amesteca o lingurita de radacina de hrean rasa cu o lingurita de miere si o lingurita de cuisoare si pune un pahar de apa calda peste. A se bea incet.

Incearca gargara cu apa calduta sarata de cel putin 3-4 ori pe zi, cand incepi  sa simti o usoara durere in gat. Nu va fi de folos cand gatul va fi deja inflamat. 1 lingurita cu sare la o cana cu apa calda.

Amesteca  intr-o canita 2 lingurite cu miere cu zeama de la o lamaie si freaca bine pana se incoporeaza/topeste mierea. A se bea incet.

Miere cu propolis: se umple o cescuta cu miere si se amesteca cu 40-50 de picaturi de tinctura de propolis. Se ia de mai multe ori pe zi, tinandu-se cat mai mult in gura, ca se topeasca incet.

Otetul de mere usureaza si durerile in gat, deoarece este un bun antiseptic si bactericid. Incearca gargara cu un amestec dintr-o lingura de otet, 1 lingura de miere diluate cu apa calda.

Va fi de ajutor si un amestec de lapte cald, miere si un galbenus de ou.

Gargara cu ceai de salvie sau cimbrisor.

Se aplica comprese locale cu castraveti murati, sau cu felii de cartofi cruzi, stropiti cu alcool. Se tine peste noapte.

A dat rezultate si gargara cu apa in care s-a dizolvat pudra de ghimbir. ¼ lingurita de pudra la un pahar cu apa calduta.

Siropul de catina sau cel de macese sunt o bomba de vitamina C. Daca nu le ai in camara ta, preparate in toamna, le gasesti la plafar!

Sirop de ridiche neagra sau nap. Taie o ridiche in doua, scobeste o parte din interiorul fiecarei jumatati, asaza jumatatile in cate un pahar/borcan ca sa stea pe vertical, apoi toarna miere in scobitura si lasa la macerat 24 de ore. Sau daca ti se pare mai simplu, taie ridichea rondele, pe care le pui intr-un vas de pamant: un strat de ridichi, un strat de miere. Se consuma cate 4-5 lingurite pe zi.

Siropul de ceapa vindeca usor durerile in gat si racelile de sezon. A se consuma 4-6 linguri pe zi, cu 15 minute inainte de masa. Pentru a-l prepara, taie rondele ½ kg de ceapa alba, peste care se pun 3 cani cu apa si 300 g de miere. Lasa la macerat timp de o zi.

Pentru durerile in gat cu inflamarea amigdalelor, poti bea cate doua cani pe zi cu ceai de frunze de merisor. Prepara ceaiul conform instructionilor, iar la sfarsit adauga un varf de bicarbonat de sodiu.

Din Sănătate

10.01.2012

Alimentele şi sănătatea

Citeşte mai departe →

19.04.2012

Detoxifiere: Tips & Tricks

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Apa usoara, elixir pentru viata lunga

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook