Cina cu iz afrodisiac

Misc

O cina linistita in doi, acasa, poate fi o experienta foarte intima.

In cazul in care barbatul gateste pentru o femeie, aceasta se simte rasfatata, intrigata, fermecata, incantata de natura romantica unei astfel de experiente... si poate chiar un pic vulnerabila, deoarece barbatul are control deplin, in timp ce ea sta pasiv si asteapta sa fie ingrijita si servita. Acest aspect poate constitui si un element de suspans si surpriza, deoarece ea se intreaba cu ce va fi servita sau cat de bine gateste el sau daca o va impresiona cu adevarat. Unele propuneri foarte romantice de casatorie s-au intamplat in astfel de conditii. Atunci cand o femeie gateste pentru un barbat, ea are posibilitatea de a-si demonstra talentele ei gastronomice si casnice - niste aspecte dupa care in traditiile populare era cantarita valoarea unei femei. Ea este in masura sa demonstreze ca nu numai ca este o companie placuta si frumoasa, ci poate sa se ingrijeasca de barbatul ei si sa-l trateze ca pe un rege cu abilitatile ei culinare. Ce barbat nu ar reactiona bine la asa ceva?!

Traditia spune ca drumul spre inima unui barbat trece prin stomacul lui, dar afirmatia aceasta se poate aplica si in cazul femeilor. Multor alimente le-au fost atribuite puteri afrodisiace, inca din cele mai vechi timpuri ale omenirii. Desi exista multe controverse si dezbateri pe acest subiect, desi ne intrebam daca este mit sau realitate, un lucru este cert: doar faptul ca un aliment este declarat ca fiind afrodisiac, tinde sa aiba un impact puternic asupra mintii pentru o multime de oameni. Nu numai proprietatile alimentului in sine sunt cele care afecteaza libidoul unei persoane, ci de asemenea si modul de prezentare.

Legumele, fructele, nucile si cerealele sunt printre afrodisiacele care provin din plante. Anumite fructe si legume au forme sugestive, care dau frau liber imaginatiei. Sparanghelul, castravetii, morcovii, anghinarea sunt incluse printre legumele consumate de catre oameni de-a lungul veacurilor, in convingerea ca detin anumite puteri. Daca planuiti o cina romantica in doi, nu ezitati sa introduceti in meniu un preparat cu sparanghel sau anghinare gatit cu maiestrie. Sparanghelul este un simbol falic. Este o alegere de top, o garnitura eleganta si delicioasa, perfecta pentru a impresiona si a ademeni. La fel si anghinarea, gatita, are o textura senzuala, carnoasa care stimuleaza imaginatia.

Bananele, perele, piersicile, rodiile, smochinele, avocado sunt fructe populare, atunci cand vine vorba de afrodisiace. Din nou, acest lucru se datoreaza in mare parte formei si aspectului lor fizic. Bananele si piersicile, in special, sunt niste fructe apetisante din cauza formei si texturii carnoase si fine. Puteti alege din aceste fructe si sa le includeti in meniul romantic, ca si garnitura sau mai bine, ca si desert.

In ceea ce priveste nucile, semintele si cerealele printre stimulente se numara migdalele, semintele de floarea soarelui si ovazul. Asadar incepeti dis de dimineata cu un bol de fulgi de ovaz cu lapte sau iaurt, mai apoi presarati niste seminte de floarea soarelui intr-o salata proaspata si pe dupa amiaza pregatiti o prajitura sau tarta imbelsugata cu migdale...efectele ar trebui sa fie remarcabile seara, dupa asa un meniu in timpul zilei.

Ierburile si condimentele nu doar asezoneaza hrana, ci si viata amoroasa. Busuioc, usturoi, ghimbir, cardamom, ginseng, piper, nucsoara, cuisoare, ardei iute - toate ajuta la functionarea si pornirea "motorului".

Un alt aliment care stimuleaza si creste nivelul endorfinelor este ciocolata – nu e de mirare faptul ca ciocolata se intampla sa fie un afrodisiac, aprobat pe intreg mapamondul, si ca aceasta reprezinta cadoul traditional romantic, primit de catre o femeie la un moment dat in timpul unei relatii.

Stridiile si caviarul sunt afrodisiace bine cunoscute, mai ales pentru barbati. Acelasi lucru poate fi spus si despre creveti si homari. Mirosul acestor fructe de mare este destul de similar cu feromonii feminini, si nivelul lor ridicat de zinc duce la productia de testosteron. Daca planuiti asadar o cina romantica cu iz afrodisiac, fructele de mare alaturi de o cupa de sampanie, sorbita la lumina lumanarilor, vor condimenta cu siguranta atmosfera.

Mancarurile sau alimentele nu trebuie sa aiba neaparat un efect fiziologic asupra corpului nostru, pentru a fi luate in considerare drept afrodisiace. Aromele delicioase si parfumate pot pune oamenii intr-o stare de spirit favorabila si pot sa-i faca sa se simta confortabil, multumiti si foarte relaxati, toate acestea sporind probabilitatea unei intalniri romantice reusite. Astfel, cu un pic de imaginatie, puteti folosi alimente, care sunt senzuale prin insasi natura lor. De pilda strugurii, frisca, vinul sau sampania, capsunile sau zmeura (tavalite prin ciocolata topita, sau nu), mierea, maslinele sau muraturile sunt doar cateva exemple.

Atunci cand planuiti insa o cina in doi, nu va opriti doar la preparatele culinare. Pentru a crea atmosfera perfecta, ganditi-va si la decor, la iluminat, la muzica, la o toaleta pe masura, inclusiv bijuterii si parfum si coafura. In fond, este o intalnire romantica!

Va punem la dispozitie cateva alternative:

Sparanghel cu bacon

Creveti cu orez

Scoici cu crusta de migdale

Banane caramelizate

Kiss and tell crema de ciocolata

Compot de struguri cu ghimbir


Din Misc

10.02.2012

Asocierea dintre ciocolata si vin

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Pregătirea unei petreceri perfecte

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Hai la iarba verde!

Citeşte mai departe →

Comentarii
1

Părererea ta

Default_medium
  • 13:26 / 10.02.2012
Va invit cu drag la un curs de gatit afrodiziac! Da, chef-ul german Daniel Wendorf va invata cum se deschid stridiile, cum se prepara homarul si care-i treaba cu inca 4 ingrediente incitante. Cursul de gatit nu este demonstrativ, voi veti pregati alaturi de chef un meniu complet, iar la final veti servi masa impreuna cu vinurile potrivite (wine pairing). Pentru curiosi: http://www.societegourmet.ro

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook