Slow Food Romania la EUROGUSTO in Franta

Evenimente culinare

Miscarea Slow Food din Romania este invitata si participa la Reuniunea anuala EUROGUSTO, la Tours in Franta, in perioada 17-20 noiembrie 2011 Reprezentantul din Romania este Tiberiu Cazacioc, de la Asociatia Grupul de Initiativa Radu Anton Roman. EUROGUSTO reuneste reprezentanti ai organizatiei Slow Food International si ai miscarii Slow Food, intalnirea de 2 zile avand drept scop evaluarea activitatilor organizatiei in domeniul agriculturii durabile si in special a eco-gastronomiei, precum si planificarea strategica pentru anul viitor.

Miscarea Slow Food militeaza de peste 20 de ani, prin peste 100.000 membri la nivel international, pentru libertatea popoarelor de a-si alege hrana. Aceasta inseamna sustinerea unui mod responsabil de producere a hranei, care sa pastreze cat mai mult din biodiversitatea genetica a plantelor si speciilor de animale, si poate incuraja economiile locale.

In Romania, miscarea Slow Food are peste 400 de membri activi si este reprezentata de 10 Conviviumuri, 2 Prezidii si o comisie Ark of Taste. Convivium-urile functioneaza si organizeaza diverse activitati si evenimente in Cluj, Turda, Alba, Tarnava Mare, Tara Barsei, Tara Fagarasului, Brasov, Bran-Moeciu, Brusturoasa-Palanca, Bucuresti Valahia Gusturilor. Cele 2 Prezidii au ca subiecte branza de burduf si gemurile sasesti, iar Ark of Taste este preocupata de conservarea unor specii de animale precum porcul de Mangalita, de Bazna, a gainii cu gatul golas de Trasnilvania.

 
Mai multe detalii la http://www.slowfood.com

sau http://www.targultaranului.ro/

 

Din Evenimente culinare

17.12.2011

Campionatul de gatit in aer liber

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Murături de la Puiucu

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Patrician - Vin ecologic certificat de la Adamclisi

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook