Patrician - Vin ecologic certificat de la Adamclisi

Evenimente culinare

Cine este de la Adamclisi si o poate dovedi, primeste cadou o sticla de vin. Dar nu mai mult de trei. Slow Food Bucuresti Valahia Gusturilor marcheaza in premiera, intalnirea cu vinurile Patrician, intalnire ce va avea loc sambata, 8.10.2011, incepand cu ora 9:00. Vinurile Patrician Patrician sunt o combinatie ambitioasa si arareori intalnita de Premium-Bio. Asadar, ele nu sunt doar vinuri bio, legal atestate astfel de Austria Bio Guarantee, ci sunt si vinuri premium, cu denumire de origine controlata (DOC, pentru cunoscatori). Sunt vinuri produse in judetul Constanta, la Adamclisi, in vecinatatea monumentului roman Tropaeum Traiani. Denumirea vinurilor evoca nobletea antica romana inspirata, desigur, de anticul edificiu. 

Productia vinurilor a fost realizata in Crama Francu, constructie noua de la temelie pana la acoperis, dotata cu un ansamblu de utilaje moderne de ultima generatie. Podgoria mama este, si ea, tanara, infiintata fiind incepand cu anul 2006, pe o suprafata de 130 de hectare, cu soiuri nobile de Cabernet Sauvignon, Syrah, Pinot Noir, Feteasca Neagra, Chardonnay si Sauvignon Blanc. La acest targ, Crama Francu isi va face cunoscute 3 dintre vinurile sale: Cabernet Sauvignon 2009 (medaliat cu Aur la „Strugurele de Aur” 2010), Chardonnay 2010 (medaliat cu Aur la Vinvest Timisoara 2010 si „Strugurele de Aur” 2010) si Cabernet Sauvignon Rose 2010. 

De remarat ca vinul Cabernet Sauvignon 2009 a fost baricat in butoaie de stejar, Crama Francu detinand un numar record de 1200 de asemenea baricuri. Vinurile Patrician ce urmeaza a fi prezentate sunt vinuri seci, netratate chimic, conservate natural, prin imbuteliere si mentinere la temperatura controlata. Pentru alte informatii: www.vinecologic.ro

Din Evenimente culinare

17.12.2011

Slow Food Romania la EUROGUSTO in Franta

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Campionatul de gatit in aer liber

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Murături de la Puiucu

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook