Combinații clasice de vinuri și mâncăruri fine

Vinuri

Va prezentam mai jos cateva perechi clasice, care joaca atat de bine impreuna incat sunt urmarite peste tot. La restaurant, acasa, chiar si la un picnic. Unele mancaruri se potrivesc pur si simplu perfect cu anumite vinuri.


Iata mai jos aceste combinatii clasice:

Friptura si Cabernet Sauvignon

Una dintre cele mai savurate perechi din lume! Proteinele si grasimea din friptura se armonizeaza perfect cu taninurile vinului si ii descopera buchetul fructat.

Scoicile si  Chardonnay (White Burgundy)

De fapt vinul Chardonnay merge excelent cu toate fructele de mare, are un acid placut si face gustul fructelor de mare extrem de fresh. Este ca o felie de lamaie rece pentru papilele gustative!

Paste cu sos de rosii si Sangiovese (Chianti Classico)

Acelasi vin merge excelent si cu pizza. Vinul de Chianti nu se sfeiste deloc de acidul sucului de rosii. Vinurile italiene merg perfect cu bucatele lor traditionale, insa poti incerca si un Chianti de California.

Mancare condimentata asiatica si Riesling

Dulceata si putinele grade ale Riesling-ului ajuta la stigerea "focului" din bucatele puternic condimentate. Un vin mai puternic nu ma face decat sa inteteasca focul.

Branza cu mucegai si vinurile dulci, de desert (Sauternes)

Aici contrastul lucreaza excelent! Branza sarata, albastra, impotriva vinului dulceag produce un gust nemaipomenit, de o savoare incredibila.

 

Tot ce ai de facut este sa experimentezi. Nici specialistii nu stiu intotdeauna la ce sa se astepte cand deschid o sticla de vin, iar aceste combinatii sunt obtinute dupa ani si ani de degustari.
Bucura-te de viata si combina alimentele tale preferate cu diverse licori, pana obtii combinatia perfecta pentru tine.

Din Vinuri

17.12.2011

Mâncarea și vinurile franțuzești

Citeşte mai departe →

17.12.2011

Vinul alb - despre cum se obtine

Citeşte mai departe →

28.12.2011

Pe urmele şampaniei

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook