Preferinţele culinare ale turiştilor italieni

Sfaturi practice

Italienii iubesc Romania si an de an vin tot mai multi sa ne viziteze tara. Gazde bune ce suntem ne intrebam deseori cu sa-i asteptam si ce retete sa preparam. Trebuie sa stim ca bucataria italiana este una simpla iar daca cunoastem ingredientele lor preferate, preferintele turistilor italieni in ale mancarurilor nu vor fi greu de satisfacut. Calitatea ingredientelor este insa foarte importanta.

Cele mai consumate preparate culinare din meniurile italienilor sunt pastele fainoase, pestele si fructele de mare. Preparatele specifice si traditionale sunt: pizza, ravioli, caneloni, lasagna, gnocchi, risotto sau minestrone. Italienii folosesc adesea in meniul lor untul la preparatele calde si uleiul de masline la preparatele reci, asa ca avand unt si ulei de masline de calitate pe masa nu va deranja pe nimeni. Colectia noastra de retete italiene o gasiti aici....

 

Micul dejun. Prima masa a zilei pentru turistii italieni consta in cafea cu lapte, lapte cu cacao, unt, dulceata, miere, produse de panificatie, paine prajita sau toast, preparate din oua si legume.

Gustarea. Intre orele 10 si 12 italienii consuma gustari mici (tartine cu file de anchois, sardele, cozi de raci, pateuri cu ciuperci, ficatei de pasare) si aperitive traditionale (vermuturi sau coctailuri pe baza de vermuturi seci).

Pranzul. A doua masa a zilei incepe cu o gustare calda sau rece, avand la baza oua, foietaje sau mezeluri. O gustare foarte apreciata este pepenele galben cu jambon de Parma. Ei consuma cu deosebita placere supe sau ciorbe dulci si consomme-uri. Cele mai solicitate sunt pastele fainoase, nelipsite de la nicio masa, fie ca preparat distinct, fie ca si garnitura la preparatele de baza. Ca preparat de baza, italienii consuma soteuri din carne de vitel sau ficat cu garnitura de orez, friptura de vita la tava, escalopuri cu ciuperci si smantana. Desertul este ales dintre sufleuri, foietaje, fructe proaspete sau inghetata.

 

Cina. Incepe cu o gustare sau supa-crema. Poate fi oferit si un preparat din peste sau paste fainoase. Preparatul de baza poate fi ales intre friptura de vita la gratar, pui la frigare, friptura de miel, cotletul de porc sau mielul milanez cu legume asortate si salate. Desertul este acelasi ca la dejun, vermutul, bitterul si coctailurile seci fiind bauturile preparate.

 

Puteti citi mai multe despre bucataria italiana aici...

Din Sfaturi practice

28.12.2011

Savoare şi răsfăţ de Revelion

Citeşte mai departe →

10.01.2012

De ştiut când gătim

Citeşte mai departe →

27.02.2012

Sfaturi practice in bucatarie

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook