Ponturi pentru un smoothie reușit

Sfaturi practice

Alegeti fructe si legume de sezon si cultivate local. Acest lucru garanteaza prospetime, cel mai bun gust si dulceata naturala.

Nu pregatiti fructele si legumele in avans, deoarece acestea se vor usca si se vor decolora. Vitaminele esentiale sunt distruse rapid din momentul in care intra in contact cu aerul.

Smoothies se servesc de obicei reci, ba chiar foarte reci, iar cuburile de gheata nu vor face decat sa strice consistenta bogata a bauturii. In schimb, puteti tine la rece ingredientele, inainte de preparare. Chiar si paharele in care urmeaza sa serviti smoothie-ul, e bine sa le raciti. Daca totusi, doriti sa adaugati gheata, aceasta ar trebui sa fie zdrobita inainte de a o arunca in blender, pentru a nu strica lamele cutitului.

Daca folositi mirodenii cu arome intense, precum chilli sau ghimbir, condimentati cu grija. Pentru inceput, mai bine adaugati doar jumatate din cantitatea specificata in reteta, apoi gustati si mai completati daca este necesar.

Nu umpleti niciodata un blender. Pentru astfel de retete, gen piureuri si sucuri, un recipient pe jumatate plin este ideal. Pentru cantitati mai mari, umpleti mai degraba in mod repetat.

Pentru a economisi timp, taiati ingredientele in bucati mici, inainte de a le arunca in blender. In acest fel, diferitele ingrediente se vor omogeniza si mai bine.

Pentru a doza mierea corect, introduceti inainte lingura in apa fierbinte. In felul acesta, nici nu va ramane miere in exces pe lingura.

Plantele aromatice utilizate trebuie sa fie cat mai proaspete. Daca la momentul prepararii retetei nu sunt diponibile in forma proaspata, recurgeti la cele inghetate. In nici un caz nu apelati la ierburile uscate, pentru ca acestea nu sunt potrivite pentru smoothies.

Retetele noastre cu Smoothies aici.

Din Sfaturi practice

28.12.2011

Savoare şi răsfăţ de Revelion

Citeşte mai departe →

27.02.2012

Sfaturi practice in bucatarie

Citeşte mai departe →

22.05.2014

Preferinţele culinare ale turiştilor italieni

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook