Pește și fructe de mare

Diverse

Din punct de vedere nutritional, carnea de peste are numeroase avantaje exceptionale, iar din punct de vedere culinar ea reprezinta o aventura surprinzatoare, datorita bogatei varietati de soiuri de peste si fructe de mare.

Culinario te invita sa explorezi retete si preparate delicioase din peste si fructe de mare! Fie ca e soi de apa dulce sau sarata, fie ca e pescuit din rauri, mari si oceane sau pur si simplu cumparat de la supermarket, noi te ajutam sa fii creativ in condimentarea pestelui si sa-l gatesti cu placere!

Daca ai ales un peste fraged cu carne alba, precum pangasius, retetele noastre iti stau la dispozitie: il poti preparara pe gratar, in staniol la cuptor, tavalit prin malai si prajit, etc.

Carnea de pastrav nu numai ca este usor de digerat, dar este si o alegere foarte populara si iubita pe mesele noastre. La noi distingem in principal pastravul de parauri reci sau cel de lac. Are o carne moale si gustoasa, iar metodele de preparare sunt diversificate: prajire, la cuptor, preparare la abur, fierbere sau afumare.

Avand carnea rozalie si o aroma specifica puternica, somonul are reputatia de fi un ingredient rafinat pentru mese deosebite, dar totodata este apreciat in diete, reprezentand o sursa buna de acizi grasi esentiali omega 3 si fier. Va propunem o diversitate de retete care cuprinde file de somon, somon, somon afumat.

Dorada are o carne ferma, alba si extrem de gustoasa si de asemenea contine foarte putine oase. O poti pregati la gratar sau o poti servi fiarta, inabusita sau prajita. Alege metoda preferata din retetele noastre cu dorada.

Tonul este unul dintre cele mai gustoase si cunoscute specii de pe piata din intreaga lume, contine foarte putine oase, are o aroma distinsa si usor sarata. Fie ca este prajita, preparata pe gratar sau consumata crud mai ales in salate, carnea de ton este mereu delicioasa.

O delicatesa cu clesti, homarul poate fi cumparat proaspat, fiert sau congelat si are un gust specific, usor dulce. Alege Homar din lista de ingrediente si Culinario te indruma spre retete savuroase si elegante.

Datorita gustului exotic, fructele de mare se bucura de un imens succes in randul gurmanzilor. Crevetii se preteaza excelent la petreceri sau cand ai invitati si ii poti pregati rapid in nenumarate combinatii. Merg de minune cu paste sau orez, in salate, in ciorbe si tocane pescaresti sau pur si simplu scufundati intr-un sos. Gasesti retetele noastre bifand creveti.
De asemenea daca ai pofta de scoici, midii, crab, caracatita sau de un cocktail de fructe de mare, ai posibilitatea sa explorezi motorul nostru de cautare de pe pagina Retete culinare

Din Diverse

17.12.2011

Login cu Facebook

Citeşte mai departe →

09.12.2012

Mic dejun și Brunch

Citeşte mai departe →

27.03.2013

Ce facem cu ouăle fierte rămase de la Paști?

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook