Pâine și Patiserie

Diverse

Daca esti in cautare de paine, pita, chifla, bagheta, ciabatta, focaccia, franzelute, biscuiti, covrigi, colacei, chec, cozonac, cuib de viespi, cornulete, croissante, cornuri si batoane, rulouri si melci, atunci cauti bine, pentru ca in categoria noastra de Paine si Patiserie le vei gasi pe toate.

Rezultat al unei activitati laborioase, trecuta prin numeroase faze, painea este unul dintre cele mai semnificative simboluri pamantesti, vazuta ca aliment spiritual si sacru. Nicio alta reteta nu da atat de mult inapoi din atat de putine ingrediente. Daca in gospodariile traditionale romanesti de odinioara, painea era in general una mare, grea, cu textura bogata si cu o coaja groasa care rezista fara sa se usuce si o saptamana, azi ea poate fi si aerata, pufoasa, cu coaja subtire, cu coaja batuta, sub forma de franzela, bagheta, chifla, feliata sau umflata cu multi conservanti. Asadar, de ce sa nu te bucuri personal de valentele magice ale prepararii painii in casa si s-o faci exact pe gustul tau?! Poti s-o coci din faina integrala de grau sau de secara, ii poti adauga seminte si diverse ingrediente, poti sa-i dai ce forma doresti si cel mai important, poti s-o savurezi calda, muscand din coaja ei crocanta, proaspat scoasa din cuptorul tau sau mai nou, din masina de facut paine. Ideea e ca brutaria e la tine acasa! Iar retetele pentru painea preferata le gasesti la noi, pe Culinario, in categoria de Paine si Franzele.

Daca painea este simbol mondial, atunci cozonacul este traditie romaneasca. Fie ca e drept sau impletit, fie ca e simplu sau umplut, cozonacul reprezinta o prajitura indragita si nelipsita de pe mesele noastre mai ales de sarbatori. Un alt desert ce place tuturor, insa nu la fel de romanesc, ci englezesc la origine, checul este usor de pregatit, pufos si delicios. Pentru sarbatori si nu numai, noi te inspiram cu retetele noastre din categoria de Chec si Cozonac.

Interior stratificat, aluat fraged, crusta aspectuoasa si crocanta sunt cateva din premizele unui croissant reusit si delicios, numai bun pentru un mic dejun sau un desert. Nelipsite de pe platourile cu prajituri de sarbatori sunt cornuletele, fragede, simple sau umplute, atat de gustoase, incat de multe ori e si greu sa te opresti din mancat. Gaseste retete de Cornulete si Croissante pentru musafirii tai pofticiosi cu ajutorul Culinario.ro!

Doua gustari preferate atat de cei mici, cat si de cei mari, biscuitii si covrigii sunt din pacate irezistibili. Se pot rontaii la orice ora din zi, fie ca sunt dulci sau sarati, tin de foame sau te repezi la ei doar din pofta, ba mai rau, nici nu realizezi cat de multi poti manca.

Planuiesti un mic dejun in familie sau vrei sa-ti trezesti oaspetii cu miresme imbietoare de coca proaspat coapta in casa? Atunci prepara niste painici, chifle, batoane din categoria Culinario Painici mic dejun si transforma masa de dimineata in ceva original!

Spor la framantat!

Din Diverse

13.02.2013

Carnea de pui: sugestii de rețete

Citeşte mai departe →

27.11.2012

Deserturi

Citeşte mai departe →

27.02.2013

Salatele

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook