Reţete cu rubarba, rozul timpuriu al primăverii

Cum preparăm

Rubarba sau rabarbarul este o leguma perena care se cultiva pentru tulpinile frunzelor, cu gust dulce-acrisor, din care se prepara retete simple ca dulceata de rubarba dar si sirop, compot, tarte si prajituri.

Ce facem cu rubarba?

In stare bruta, tulpinile de rubarba sunt izbitor de acre si in nici un caz nu ti le vei putea imagina intr-un desert. Chiar si fierte si rasfierte, gustul lor tot iti vor crea o senzatie astringenta. Dar amestecate cu putin zahar si/sau combinate cu alte fructe, tulpinile de rubarba vor imbraca o cu totul alta aroma. Colectia noastra de retete cu rubarba o gasiti aici...

Capsunile si rubarba se impaca si se completeaza foarte bine, mai ales atunci cand vine vorba de placinte si tarte, desi nici combinatia de rubarba-zmeura nu e o pereche rea in retete.

Retetele de rubarba cu mancaruri sarate sunt mai putin cunoscute, dar si ele sunt de luat in calcul. Aroma sa acrisoara i-ar conferi personalitate unei salate, unei fripturi sau de ce nu si unei tocanite. De exemplu se potriveste bine cu o carne frageda de miel, gatita indelung la foc mic.

In general, cu cat tulpinile sunt mai rosii, cu atat mai dulce va fi si rubarba in cele din urma. Cumparati tulpini rigide si care se simt grele pentru dimensiunea lor, niciodata moi sau incretite. Rubarba se pastreaza la frigider pentru cel putin o saptamana si poate chiar mai mult. Pentru a pregati rubarba, curatati de frunze si aruncati-le (nu sunt deloc gustoase si chiar otravitoare in cantitati mari), iar tulpinile taiati-le in bucati de 3-5 cm sau tocate marunt, in functie de reteta. In foarte multe retete rubarba se fierbe mai intai, pentru a-i scoate aromele si pentru a o inmuia.

Retetele noastre cu rubarba le gasiti aici...

Din Cum preparăm

08.05.2014

Altfel de rețete la grătar - 5 rețete pentru pui, porc şi vită

Citeşte mai departe →

28.03.2013

Pulpa de miel, friptura de Paști

Citeşte mai departe →

12.12.2012

Rețete cu cartofi dulci și prepararea lor

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook