Pulpa de miel, friptura de Paști

Cum preparăm

Este cea mai buna parte dintr-un miel: frageda, suculenta si totodata saraca in grasimi. Este alegerea cea mai gustoasa pentru friptura de Pasti.

Pulpa de miel puteti s-o cumparati gata dezosata, dar daca doriti o aroma intensa de miel, atunci este recomandat sa alegeti o bucata cu os. Pulpa fara os insa, va trebui s-o legati ca pe o rulada, pentru a-i reda forma rigida. Un kilogram de pulpa este suficient pentru patru persoane.

Condimentarea pulpei

Pentru a obtine o aroma fina, pulpa de miel se poate de exemplu marina peste noapte in vin rosu. In schimb, pentru cei care prefera un gust mai putin intens de carne de miel, optiunea este de a o marina in zer. Aciditatea acestuia va potoli si va catifela savoarea proprie a carnii. Pentru condimentare se poate opta de asemenea pentru ungerea pulpei cu pasta preparata din miere si rozmarin sau pasta de usturoi. Oregano, busuiocul, menta, rozmarinul si salvia subliniaza aroma tipica de carne de miel si ofera fripturii condimentarea necesara. Cine alege de a marina carnea de miel, trebuie sa stie ca cel mai bine e sa fie acoperita complet si lasata peste noapte in frigider sa-si absoarba aromele. Apoi, carnea se prajeste scurt pe toate partile intr-o tigaie, dupa care se da la cuptor.

Umpluturi si garnituri

Exista de asemenea posibilitatea de a rafina friptura cu o umplutura: ierburi mediteraneene sau masline si rosii. Legumele pe post de garnitura pot fi gatite si ele la cuptor, odata cu mielul: dovlecei, Zucchini, ardei grasi, morcovi sau cartofi sau pregatite separat. In acest caz merg perfect: piureul de cartofi, cartofii gratinati, cartofii natur cu patrunjel, fasolea verde sau sparanghelul in aburi sau trase la tigaie, ciupercile umplute sau varza de Bruxelles, cu gustul ei putin amarui. Salata verde cu un dressing fresh se potriveste de minune cu aceasta carne foarte aromata.

Friptura clasica de miel este gatita la aproximativ 160 de grade (la cuptoare cu incalzire atat inferioara, cat si superioara), timp de 30-40 de minute. Pentru cine doreste, carnea se poate gati de asemenea la foc foarte mic (80 de grade) timp de 5-6 ore. Timpul de gatire nu depinde doar de marimea pulpei, ci si de preferintele de servire: in sange, medie sau bine facuta. Serviti friptura mereu cat este inca fierbinte, deoarece grasimea incepe sa se solidifice deja la 30-50 de grade, carnea capatand astfel un gust foarte puternic. Doar partile extrem de slabe pot fi gustoase fiind servite reci.

Cateva retete cu pulpa de miel mai jos sau toate retetele cu carne de miel aici

Miel cu glazura de fructe de padure, Miel cu miere, Pulpa de miel cu garnitura de sparanghel, Friptura de miel cu verdeturi, Pulpa de miel la cuptor, Pulpa de ied la cuptor (pentru diversitate).

 

 

Din Cum preparăm

05.04.2012

Vopsirea ouălor de Paşti cu ingrediente naturale

Citeşte mai departe →

11.12.2012

Sfecla roșie

Citeşte mai departe →

28.03.2013

Cum preparăm lichiorul de ouă

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook