Explozie de verde

Anotimpuri în bucătărie

Prezenta primaverii se ghiceste in verdeturile si legumele ce se ingramadesc pe tarabele din piata, iar alegerea tine doar de preferintele tale culinare.

Lista este lunga: ridichi, salata verde, ceapa verde si usturoi, patrunjel, marar, loboda, leurda, spanac, urzici, nasturel, anghinare, sparanghel, fenicul, mazare, cartofi noi, rucola, rubarba...Nu mai e mult si viata ta se va umple cu un gust dulce-acrisor si cu un miros innebunitor, de capsuni. Si cirese...

Primavara este perioada ideala sa adopti un stil de viata sanatos si sa te hranesti adecvat. Foloseste verdeata de sezon alaturi de peste proaspat, prepara supe "verzi", salate fantezie si alege deserturi pe baza de fructe.

Colinda pietele incarcate cu legume si fructe si profita de aceasta prospetime de culori si arome, pentru ca tot ce e verde are acum gust puternic si tanar.
Bucura-te de cerul senin si ia masa in gradina, la soare sau de ce nu, pe malul lacului sau la marginea padurii la un picnic. Indiferent de varianta aleasa, petrece cateva ore in aer liber alaturi de cei dragi cu bucate savuroase si apetisante.

Pentru a-ti veni si noi in ajutor, am selectat o serie de retete, cu ingrediente proaspete, de sezon si la indemana: salate crocante, meniuri rapide si usoare, preparate la gratar si pentru picnic, deserturi light sau torturi si prajituri roz pline de capsuni.

Vezi colectia: Rețete pentru primăvară

Din Anotimpuri în bucătărie

17.12.2012

Crăciun și Revelion

Citeşte mai departe →

21.10.2012

Supe si ciorbe de toamna

Citeşte mai departe →

15.11.2012

Rețete și preparate de post

Citeşte mai departe →

Comentarii

Pentru această acțiune
trebuie să fii logat!

Login With Facebook